3 Μαρ 2009

Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες

Η εφαρμογή της πολιτικής «Τα ξεπουλάω όλα σε λίγους επιχειρηματίες για να κάνουν αυτοί κουμάντο» (ή αλλιώς νεοφιλελευθερισμός), οδηγεί την ανθρωπότητα σε μεγάλα αδιέξοδα. Η οικονομική κρίση, οι χιλιάδες απολύσεις καθημερινά και η όλο και πιο δύσκολη επιβίωση των νοικοκυριών είναι μια κατάσταση που θα βιώνουμε όλο και πιο συχνά. Η πολιτική αυτή δεν είναι μακρινή από τη χώρα μας, αλλά και από το μικρόκοσμο της ίδιας της σχολής. Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας εις βάρος των πολιτών και του περιβάλλοντος, δείχνει ότι το κέρδος δε συνδέεται με την αξιοπρεπή ζωή και την εκπαίδευση. Το δημόσιο έλλειμμα είναι μεγαλύτερο από ποτέ, ενώ οι δαπάνες για την παιδεία έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Οι υπεύθυνοι για την χρόνια απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου, έρχονται τώρα να μας παρουσιάσουν ως σωτήρες τα ιδιωτικά κεφάλαια. Μέρος αυτής της πολιτικής είναι η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση στα ΑΕΙ.
Καλούμε σε Γ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Γ.Π.Α. την Πέμπτη 5/3 στις 13:00 στο αμφ. Σίδερη
Με βασικούς άξονες συζήτησης τα εξής:
Εφαρμογή της Αξιολόγησης στο ΓΠΑ. Δηλαδή εξωτερική εποπτεία του πανεπιστημίου με κριτήριο την οικονομική ανταγωνιστικότητα και όχι την ποιότητα της εκπαίδευσης όπως διαλαλούν.
Στήριξη της Επιτροπής Πολιτών για τις προσφυγές στην περιοχή του Ελαιώνα. Οι 131 πολίτες, μεταξύ των οποίων και 5 μέλη της ΑΡΕΝ ΓΠΑ, ζητούν τα αυτονόητα. Να μην δωρίζονται τεράστιες εκτάσεις του δημοσίου στους ιδιώτες και να γίνουν πάρκα οι ελεύθεροι χώροι, αντί για τσιμέντο και ατσάλι.
Το αβέβαιο εργασιακό μέλλον που αφορά τον κλάδο μας. Οι περισσότεροι νέοι πτυχιούχοι εργάζονται με συμβάσεις λίγων μηνών με απολαβές κατώτερες του βασικού μισθού.
Δεν εμπιστευόμαστε κανέναν εξουσιομανή που μας τρέφει με ψεύτικες ελπίδες για το αβέβαιο μέλλον μας. Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας και αποφασίζουμε εμείς για τον κοινωνικό μας χώρο. Όλοι και όλες στη Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: