30 Οκτ 2008

ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ - ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ - ΥΠΑΚΟΥΣ!!!

Αυτούς τους φοιτητές θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση με την αμέριστη βοήθεια ενός μαύρου καθηγητικού μπλοκ.
• Φοιτητές οι οποίοι θα πρέπει να πληρώνουν συγγράμματα, σημειώσεις αλλά και εργαστηριακά υλικά ( καληπτρίδες - αντικειμενοφόρους κτλ)
• Φοιτητές οι οποίοι θα συνεχίζουν να έχουν την νοοτροπία του λυκείου και των πανελληνίων με το να ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον, μαζεύοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πιστωτικές μονάδες ή με την απειλή της διαγραφής αν δεν περάσουν 3 φορές ένα μάθημα και δεν πάρουν πτυχίο σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα(2ν)
• Φοιτητές οι οποίοι δεν θα μπορούν να διαμαρτυρηθούν για καλύτερη παιδεία γιατί με την κατάργηση του ασύλου η κατάληψη θα θεωρείται ποινικό αδίκημα, θα επεμβαίνει η αστυνομία και οι “ταραξίες” θα τιμωρούνται από τα πειθαρχικά!!
Αλλά ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Την Πέμπτη στις 30/10 δόθηκε πρόοδος στο μάθημα της πολιτικής οικονομίας. Η στάση του κ. Καρανικόλα ήταν απαράδεκτη και προκλητικότατη , κάνοντας μας σαφή τη θέση του, προχωρώντας χωρίς κανέναν ενδοιασμό στην κολεγιοποίηση του πανεπιστημίου
 Αποφασίζει να γραφτεί πρόοδος χωρίς οι φοιτητές να έχουν πάρει βιβλία, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν 3(!!!!) βιβλία στη βιβλιοθήκη που θα μπορούσαν να βγάλουν φωτοτυπίες (με το αζημίωτο φυσικά)
 ενώ φοιτητές που δεν κρατούσαν καλές σημειώσεις στο μάθημα ή για πάρα πολλούς λόγους δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν την θεωρία είχαν εκ των προτέρων αποτύχει.
 Το αποκορύφωμα της “τιμωρίας” των φοιτητών ήταν η απαγόρευσή τους να δώσουν εξετάσεις στην εξεταστική του Γενάρη στην περίπτωση που κοπούν στις 3 προόδους.
Το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει έτσι.Την αρχή για να πληρώνουμε εκβιαστικά τα συγγραμματα μας, την έκανε ο Καρανικόλας. Στο μέλλον αν δεν αντιδράσουμε θα είναι ο γενικός κανόνας. Ενάντια στον εκβιασμό, στον ατομισμό και στον φόβο που σπέρνουν, ας ενωθούμε-ας οργανωθούμε-και σιγουρα θα κερδίσουμε!!
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/10 ΚΑΙ ΩΡΑ 16:15(μετά τα εργαστήρια)
στην αίθουσα Δ στο υπόγειο του κεντρικού κτιρίου

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: